admin

Klottersanering på plexiglas

Våra bästa tips och produkter för att ta bort klotter från plexiglas.

 

Att sanera klotter från plexiglas kan vara en utmaning om det inte görs på rätt sätt. Felaktiga metoder kan leda till permanenta skador på plexiglasytan och göra situationen värre än innan. Men vad är det som påverkar resultatet? Hur kan man säkerställa eller gott resultat?

Här är några saker att tänka på:

Vad kan gå fel?
- Användning av aggressiva kemikalier eller slipande material kan repa eller försämra plexiglaset.
- Om produkter som inte är lämpliga för plexiglas används kan de orsaka missfärgning eller permanenta fläckar.

Hur man gör det på rätt sätt:
1. Välj rätt rengöringsprodukt: Använd en mild klotterborttagare som är testad och säker för plexiglas. Undvik starka kemikalier eller slipande produkter.
2. Testa på en liten yta: Innan du applicerar på hela ytan, testa produkten på en liten, mindre synlig del av plexiglaset för att se hur det reagerar.
3. Använd rätt teknik: Applicera vald klotterborttagare och låt den verka en stund. Använd sedan en mjuk trasa, pensel eller svamp för att torka bort klotterfärgen, ibland behövs bearbetning så klottret löses upp. Undvik att gnugga för hårt för att undvika repor.
4. Skölj noga: Efter att klotterfärgen har tagits bort, skölj noga med rent vatten för att avlägsna eventuella rester av kem och klotterfärg.


Ladda ner som PDF:

 

Genom att följa dessa riktlinjer kan du effektivt och säkert sanera klotter från plexiglas och återställa dess ursprungliga skick utan att orsaka skador.

Våra produkter för klottersanering på plexiglas:
OFF Ymer
OFF Graffiti Remover Eco
OFF Graffiti Remover 4
OFF Soft Graffiti Wipes